Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

 

На Филозофском факултету у Нишу је 27-ог и 28-ог октобра одржана IX конференција са међународним учешћем:  Дани примењене психологије. Организатор скупа je Департман за психологију Филозофског факултета у Нишу. Програмским одбором је председавала проф. др Снежана Стојиљковић, а председник организационог одбора је била проф. др Татјана Стефановић Станојевић. Тема овогодишње конференције била је:  Даровитост, таленат, креативност и пријавило се 230 аутора са 118 саопштења.  

Скуп је отворен пленарним предавањем др Jaap Van Lakerveld-а са универзитета у Leiden-у, Холандија. Професор Lakerveld је и директор PLATO-а, независног истраживачног центра који функционише у оквиру Универзитета Leiden. Гост је говорио о целоживотном професионалном образовању одраслих, организационим условима и могућој улози универзитета у овом процесу. Друго пленарно предавање које су учесници и гости имали задовољство да чују било је Даровитост, таленти и креативност: од мерења до имплицитних теорија, др Славице Максић, са Института за педагошка истраживања Београд. Максић се већ годинама бави даровитошћу и стваралачким радом, тако да су учесници скупа имали прилике да слушају о овој проблематици из прве руке.

Скуп је настављен радом у секцијама (по пет паралелних секција се одвијало у оба дана скупа).  Поред креативности, на скупу су биле заступљене и психологија породице, афективна везаност, психологија рада, психологија уметности, позитивна психологија, личност и васпитно-образовни рад, педагошка психологија и психологија учења, клиничка психологија. Одржана су и три симпозијума, шест радионица и презентација лиценцираних српских издања психолошких тестова. Посебно бисмо поменули сумпозијум Личност и васпитно-образовни рад, који представља акредитивани програм стучног усавршавања запослених у образовању. Поред радног дела, организована је и свечана вечера за учеснике, волонтере и организаторе скупа, тако да је дружење настављено у веселој атмосфери.

На крају, треба рећи да су учесници скупа имали прилику и да  изразе своје мишљење како о садржају тако и о организацији скупа. Резултати евалуације потврдили су утисак задовољства учесника понуђеним садржајима, али и гостопримством организатора.

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 141 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović