Saradnja

 logonovi3

 • Serbian Language
 • English (UK)

Poštovane koleginice i kolege,

objavljujemo PRVI POZIV za učešće na 62. naučno-stručnom skupu Saboru psihologa 2014. koji će se održati od 28. do 31. maja 2014. godine na Zlatiboru.

Centralna tema skupa je PROFESIONALNI RAZVOJ PSIHOLOGA.

Profesionalni razvoj psihologa započinje upisom na odgovorajući fakultet i traje tokom  celog profesionalnog života. Iako je uvek postojala svest o značaju profesionalnog razvoja ova tema sada postaje visoko aktuelna jer je u mnogim oblastim i formalno definisan neki vid obaveznog stalnog stručnog usavršavanja psihologa i procedure profesionalnog napredovanja. Tema je vrlo široka i obuhvata brojna pitanja o kojima se na Saboru može raspravljati. Navodimo neka od njih:

 • Studije psihologije kao početak profesionalnog razvoja psihologa
 • Profesionalni razvoj psihologa nekad i sad
 • Mesto i uloga fakulteta, instituta, strukovnih udruženja i drugih ustanova u profesionalnom razvoju psihologa
 • Odnos profesionalnog identiteta psihologa, zadovoljstva poslom i profesionalnog razvoja
 • Upravljanje profesionalnim razvojem (motivacija za profesionalni razvoj, uvid u sopstvene profesionalne potrebe, planiranje profesionalnog razvoja, samoevaluacija efekata stručnog usavršavanja…)
 • Modeli stručnog usavršavanja, njihove prednosti i nedostatci
 • Standardi profesije, licenciranje psihologa, mentorstvo, sistem napredovanja, sistem sertifikata i profesionalni razvoj

Organizacione forme skupa su plenarna predavanja, simpozijum, video konferencije, okrugli sto, usmena saopštenja, radionice, poster sekcije i promocije.

VAŽNO:

 • Sabor 2014. pruža mogućnost učešća velikom broju psihološkinja i psihologa jer zadovoljava potrebe različitih ciljnih grupa. Sabor tako razvija koncept mesta okupljanja svih onih koji žele da prezentuju naučna dostignuća, razviju stručnu  diskusiju, predstave primere dobre prakse, stručno se usavršavaju, razmene iskustvo, druže se. Svi radovi prolaze recenziju, s tim što je prilikom prijave potrebno navesti da li je rad naučan ili stručan.
 • Skup ima status kongresa i biće akreditovan kao oblik stručnog usavršavanja. Da bi se ispoštovala procedura akreditacije potrebno je skup prijaviti dva meseca ranije SA JASNO DEFINISANIM PROGRAMOM I UČESNICIMA. Zato Vas obaveštavamo da je poslednji rok za prijavu radova 20.03.2014. i neće biti produžavan, a radovi pristigli posle tog datuma neće se uzeti u razmatranje.

NAPOMENA: Formular za prijavu radova biće online dostupan krajem januara.

Sve značajne informacije koje su u vezi sa 62. Saborom možete pratiti na sajtu DPS-a, u Psihološkim novinama, kao i na fejsbuk stranici www.facebook.com/naucnostrucniskupSaborpsihologaSrbije

Opširnije>>

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 349 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović