Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

 

U Banja Luci je 6.6.2014. potpisan Memorandum o saradnji između Društva psihologa Srbije i Društva psihologa Republike Srpske. U ime DPS-a Memorandum je potpisao prof.dr Ivan Jerković, a u ime DPRS mr Dijana Đurić.

U preambuli se kaže: Na osnovu člana 2. Sporazuma o ispostavljanju specijalnih paralelnih odnosa uzmeđu Republike Srbije i Republike Srpske zaključenog 26.9.2006., ratifikovanog u Narodnoj skupštini Republike Srbije (SL, Br. 70/70) i u Narodnoj skupštini Republike Srpske (SLRS, 60/70) Društvo psihologa Srbije i Društvo psihologa Republike Srpske, rukovodeći se željom da jačaju prijateljske odnose i unapređuju saradnju i razmenu u oblasti psiholoških nauka, saglasila su se da potpišu Memorandum o saradnji.

Memorandum sadrži 13 tačaka kojima se preciznije regulišu oblasti saradanje kao što su: poboljšanje izdavačke delatnosti, standardizacija, usavršavanje i distribucija psiholoških mernih instrumenata, zaštita od zloupotreba psiholoških mernih instrumenata od strane lica koja nemaju pravo da ih upotrebljavaju, sprovođenje zajedničkog rada na istraživačko-razvojnim projektima, usavršavanje u pogledu edukativno-istraživačkih aktivnosti, usavršavanje studijskih programa svih stepena,pozicioniranje struke u celokupnom radnom sistemu Republike Srbije i Republike Srpske, pružanje pomoći psiholozima u zapošljavanju, briga o Etičkom kodeksu,organizovanje i učešće na stručnim skupovima i mogućnost održavanja zajedničkih naučno-stručnih skupova, razmena informacija putem glasila udruženja. Sprovođenje ovog Memoranduma potpisnicie će realizovati donošenjem posebnih programa kao i međusobnim dogovorima, a u skladu sa Sporazumom o uspostavljanju specijalnih paralenih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske.Memorandum ostaje po Članu 13. na snazi 4 godine od dana potpisivanja, i prećutno se produžava na isti period, osim ako jedna potpisnica ne obavesti, u pisanom obliku, drugu potpisnicu o nameri otkazivanja ovog memoranduma.

 

mem

 

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 362 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović