Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

 

         U 72-oj godini života pre­minula je prof dr Jelena Vlajko­vić, istaknuti stručnjak, specijalista kliničke psihologije, borac za demokratiju i ljudska prava.

         Dr Vlajković objavila je tokom svog radnog veka preko 70 stručnih i naučnih radova i tri knjige: “Teorija i praksa Mental­ne higijene“ (8 izdanja), „Život­ne krize – prevencija i prevazi­laženje“ (3 izdanja), „Od žrtve do preživelog – psihološka po­moć u katastrofama“ (1 izdanje). Autorka je priručnika pod nazi­vom „Psihološke krizne inter­vencije u obrazovno-vaspitnim ustanovama“, kao i nekoliko projekata koji su podržani od međunarodnih institucija i zvaničnih vladinih or­ganizacija.

          Na Filozofskom fakultetu u Beogradu na Odeljenju za psihologiju od 1980. do 2008. predavala tri klinič­ka predmeta (Psihologija men­talnog zdravlja, Psihologija u zajednici i Psihološka primar­na prevencija). U periodu 1970 - 1980  radila je kao klinički psiholog-praktičar na Klinici za psihijatriju KBC „Zvezdara«.

          Od 2008. do 2014. predavala na Filozofskom fakultetu u Ni­kšiću, na grupi za psihologiju (predmeti: Opšta psihopato­logija, Psihologija mentalnog zdravlja, Klinička psihologija, Psihologija u zajednici i inter­vencija u krizi, Veštine savetovanja i Komunikologija).

            Tokom svih  ovih godina bila je i aktivan član Društva psihologa Srbije. Jelena Vlajković je 1987. godine  dobila nagradu „Živorad Žiža Vasić“, koju dodeljuje Društvo psihologa Srbije za popularizaciju psihologije.

Jelena Vlajkovic

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 144 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović