Почетна

О Друштву

Часопис Психологија

Конгрес психолога Србије

Центар за примењену психологију

Психолошке новине

Контакт

О нама

Чланство у 2022.


70 godina Drustva kvadratПоштоване колегинице и колеге психолози,

Уколико већ нисте обновили своје чланство за 2022. годину, позивамо Вас да нам се придружите. И ове године ћемо настојати да пружимо најбоље погодности за своје чланове. Подсећамо Вас и на додатне попусте уколико се одлучите за групну уплату за десет и више психолога из исте установе, секције или подружнице.

 

Као активни члан Друштва:

 • аутоматски постајете и члан Европске Федерације Психолошких Асоцијација (ЕФПА)
 • отварате могућност да својим ангажовањем у секцијама и подржницама, иницијативом и креативношћу унапредите рад Друштва и психолошке струке у целини
 • бирате да својим доприносом штитите интегритет психолога и психолошке струке
 • добијате могућност стручног усавршавања на семинарима и вебинарима Друштва психолога и Центра за примењену психологију
  учешћа на научно-стручним скуповима по бенефицираној цени која важи само за чланове
 • стичете право да преко Друштва акредитујете свој семинар
 • као члан националног струковног удружења, стичете предност на конкурсима министарстава и других релевантних организација
 • бесплатна годишња претплата на Психолошке новине и попуст на научни часопис „Психологија“ као и на котизацију за Конгрес психолога Србије – наш највећи стручни скуп у земљи
 • колегинице и колеге који дипломирају имају право на бесплатно чланство у Друштву у текућој години
 • чланови имају отворену могућност да објављују ауторске чланке у Политикином недељном магазину http://www.dps.org.rs/163-vesti/1534-tekstovi-za-politikin-nedeljni-magazin
 • повећате видљивост својих професионалних компетенција у јавости преко регистра додатног стручног усавршавања који се формира само од наших чланова и биће истакнут на званичној интернет страници Друштва.
 • Имате право на потврду ДПС за различите видове додатног стручног усавршавања које припада неформалном образовању а који су признати од стране нашег удружења  http://www.dps.org.rs/163-vesti/1524-anketa-o-obukama

Више информација на линку: http://dps.org.rs/clanstvo/o-clanarini

 

Чланство у 2022.

 Друштво психолога Србије

 • Српски језик
 • English

NADZORNI ODBOR
DRUŠTVA PSIHOLOGA SRBIJE

GODIŠNJI IZVEŠTAJ
2010. godina

Nadzorni odbor u protekloj 2010. godini radio je u sledećem sastavu:
Žaklina Đurić, predsednik

Milja Krivokuća, član

Ljiljana Trlaja, član- zamena

Gordana Lazić, član
Vanja Simović, član - zamena

U toku protekle godine Nadzorni odbor se sastao dva  puta uz češće konsultacije koje su se obavljale telefonskim putem. Predsednik Nadzornog odbora redovno i permanentno je učestvovala i prisustvovala sednicama Izvršnog odbora DPS, Upravnog odbora DPS i drugim povremenim i privremenim formiranim telima koji su imali za cilj rešavanje značajnih problema ili pitanja vezanim za funkcionisanje DPS-e. Pored toga predsednik Nadzornog odbora je imala mogućnost da prisustvuje i prati značajna zbivanja vezana za rad svih organa i tela DPS i/ili o tome bude informisana na adekvatan način.

U skladu sa Pravilnikom o radu, Nadzorni odbor Društva psihologa Srbije , a shodno Zakonu o privrednim subjektima, podnosi svoj Izveštaj o radu za 2010. godinu koji je rezultat radnih aktivnosti predsednika i članova i rasponu između dve Skupštine DPS.

Rad Nadzornog odbora sadržao je sledeće aktivnosti:

1.     Praćenje i analiziranje rada:

-         Izvršnog odbora DPS u 2010.

-         Upravnog odbora CPP u 2010.

-         CPP u 2010. godini

-         Sabora psihologa i aktivnosti vezanih za Sabor psihologa

-         Komisija za dodelu godišnjih nagrada i rada Sekretarijata

-         Sekcija i podružnica DPS

-         Suda časti

2.     Aktivnosti pojedinih organa i tela DPS vezane za primenu, promenu i izradu pravilnika, Nacrta Zakona o psihološkoj delatnosti,  poslovnika, Statuta DPS i ostalih pravnih akata

3.     Praćenje i analiziranje rada DPS u javnosti (informativna delatnost, edukativna delatnost, izdavačka delatnost, učešće na manifestacijama i događanjima značajnih za širu javnost, ali i za psihološku struku)

4.        Praćenje i analiziranje dogovora o osnivanju Psihološke komore

5.       Druga pitanja i probleme vezane za psihološku nauku i struku


Opšti zaključak:

Praćenje redovno podnošenih izveštaja o finansijskom poslovanju DPS i CPP ukazuju na pozitivno poslovanje i racionalno raspolaganje postojećih sredstva  uz sugestiju daljeg napredovanja, a u cilju pospešivanja celokupnog rada DPS.

Svi organi, odnosno tela DPS bavili su se pokretanjem, realizacijom značajnih tema i suštinskih pitanja korisnih za rad sa ciljem unapređenja psihološke struke.

Zakonske obaveze, odredbe i prava poštovana su u radu (od strane svih organa DPS) usaglašavajući se sa obavezujućim pravnim aktima.

Nadzorni odbor radio je regularno u okviru svojih Statutom određenih nadležnosti i obaveza. Poboljšanje rada Nadzornog odbora, kao i ostalih organa i tela DPS treba da se sastoji, između ostalog, u većem uključivanju i angažovanju svih članova koji će svojim radom doprineti još kvalitetnijem radu od postojećeg.

Pohvala Izvršnom odboru DPS, kao i DPS i CPP na izuzetnoj saradnji sa Nadzornim odborom koja se može definisati kao efikasna, kvalitetna i stalna uz sugestiju poboljšanja interne komunikacije angažovanih članova DPS, a po potrebi.

Jedna sugestija Nadzornog odbora odnosi se na bližu i kvalitetniju informisanost u cilju rešavanja pitanja u vezi sa prodajom i distribucijom psiholoških testova nepsiholozima i psiholozima (koji su tu diplomu stekli ali se usled nivoa školovanja i mesta istog ne tretiraju kao diplomirani), kao i obučavanje istih. Članovi Nadzornog odbora smatraju da je to u interesu struke i u cilju zaštite psihološke struke što je ove godine i bila česta tema podstaknuta dešavanjima u praksi.

U ime Nadzornog odbora i u lično ime zahvaljujem Društvu psihologa Srbije, Izvršnom odboru i CPP-u, Upravnom odboru CPP i predsedniku DPS na izuzetnoj saradnji, dobroj volji i kvalitetnoj komunikaciji što je i dovoljan razlog za opstajanje naše struke na zavidnom nivou.


Društvo psihologa Srbije

Beograd, 10.02.2010.                               Predsednik Nadzornog odbora

Žaklina Đurić
На мрежи

Ко је на мрежи: 71 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се за мејлинг листу ДПС

Контакт подаци

Адреса: Ђушина 7, 11020 Београд
Тел: +381 11 3232961, +381 11 3035131
Имејл: dpscpp@orion.rs

Уредник и администратор сајта: Душко Кљајић
Секретар ДПС: Марија Вукотић Одаловић