Publikacije

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

moc-maste-moc-govora 

MOĆ MAŠTE MOĆ POKRETA
 Vodič kroz dramske tehnike u radu sa decom

Dušica Bojović

redovna cena: 1385 dinara

Pred vama je vodič kroz dramske tehnike, prilagođene i bogato ilustrovane primerima, koje se mogu koristiti u radu sa decom predškolskog uzrasta. Autorka Dušica Bojović sa razlogom je ovaj vodič nazvala Moć mašte, moć pokreta. U knjizi je pokazala kako potencijali dramskog metoda mogu u istoj meri da se iskoriste kao strategija za sticanje znanja i za razvoj dečje kreativnosti.

Na našem jeziku gotovo da nema ozbiljnijih pokušaja bavljenja ovom temom, pa je praksa u vrtićima uglavnom prepuštena intuiciji i ličnim afinitetima vaspitača. Da zaista postoji potreba za ovakvom vrstom stručne literature najbolje pokazuje i prethodna knjiga Više od igre, iste autorke, koja je naišla na izuzetan prijem kod stručne javnosti, ali i kod šire čitalačke publike. Dokaz za to je prodati tiraž u veoma kratkom periodu.

Time je potvrđeno ukazano poverenje izdavača kada je odlučio da objavi knjigu koja je delimično odstupala od dotadašnjih izdanja Centra za primenjenu psihologiju. U tom smislu, vodič Moć mašte, moć pokreta predstavlja logičan nastavak i dopunjuje prethodnu knjigu novim i originalnim sadržajima.

Autorka fokusira našu pažnju na jednu ne tako novu, ali relativno neistraženu moć dramskog metoda, odnosno dramskih tehnika. Do sada, su se dramske tehnike koristile isključivo u funkciji kreativnog izražavanja, a sada vidimo da ih je moguće i sistemski primeniti u svakodnevnom radu sa decom.

Biblioteka Psihološki udžbenici, prvo izdanje, Dušica Bojović, Moć mašte moć pokreta, godina izdanja 2009, psihološka publikacija, format B5, obim 204 strane, tvrd povez, ćirilično pismo.

Naručivanje: E-mail dpscpp@sezampro.rs, www.dps.org.rs; tel. +381 11 3232961 i 3035131, faks 3239685, adresa Đušina 7/III Beograd

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović