Ljubav kao TriP
  • Serbian Language
  • English (UK)

Centar za primenjenu psihologiju organizuje seminar Ljubav kao TriP, primena integrativnog modela ljubavi, u trajanju od 16 sati.

Iako život provodimo u partnerskom odnosu, fenomen ljubavi retko je predmet naučnog istraživanja.  Ovo znači da je ljubav tek pseudo, a ne pravi pojam. Svako od nas puni ga vlastitim značenjem i nesporazumi u tumačenju istog volim tebivaju neizbežni. 

Pred vama je teorija ljubavi koja ljubav tretira kao pojam. Prema ovoj teoriji, ljubav se sastoj iz tri elementa: Privlačnosti, Požude i Privrženosti. Okolnosti ranog detinjstva, kao i okolnosti iskustava u partnerskim vezama, čine da svako od nas ima svoju kombinaciju nabrojanih elemenata, svoja tri P. Mogućnost da saznate u kojoj ste (i zašto) PPP kombinaciji, kao i kako se uklapate sa drugim tipovima ove klasifikacije olakšava partnersku komunikaciju, zadovoljstvo i opstanak ili odlazak iz veze. 

Osnovni cilj ovog programa je upoznavanje učesnika sa teorijom i klasifikacijom TriP programa. 

Specifični ciljevi

  • Detaljno upoznavanje sa poreklom i prirodom privlačnosti, seksualne požude i privrženosti.

  • Testiranje polaznika i formiranje ličnog ljubavnog profila. 

  • Upoznavanje sa individualnim razlikama, odnosno tipovima ljubavi: Erotski pozitivac, Samodovoljni ljubavnik, Romantični kontrolor i Uplašeni osvajač, kao i sa njihovih deset mogućih kombinacija.  


Očekuje se da će tokom seminara polaznici unaprediti svoje veštine da razumeju I poboljšaju, kako sopstveni ljubavni život, tako i ljubavni život svojih klijenata, kao i da dopune svoju dijagnostičku i psihoterapijsku praksu.  


Polaznici: psiholozi i studenti master studija psihologije, psihoterapeuti i edukanti, profesionalci iz oblasti mentalnog zdravlja i pomagačkih profesija.


Autor i predavač: Tatjana Stefanović Stanojević, profesorka razvojne psihologije sa višedecenijskim teorijsko - istraživačkim iskustvom u psihologiji partnerskih odnosa. 

Trajanje: 16 sati efektivnog rada

Način održavanja: online (preko ZOOM aplikacije)


PRIJAVU možete poslati putem elektronske pošte na e-mail: cpp@dps.org.rs i dpscpp@orion.rs, ili se javiti na telefone 011/32 39 685, 30 35 131

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131

E-maildpscpp@orion.rs
Glavni i odgovorni urednik sajta: Dag Kolarević
Tehnička urednica i administratorka sajta: Nadežda Perišić Savić

Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović